Salama od oblatne

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Salama od oblatne by Shutterstock Shutterstock

Salame od oblatna svi vole, a iz recepta uvijek možete izbaciti grožđice ili orah. Trebale bi barem 24 sata provesti u hladnjaku ili na hladnom i pogodne su za spremanje u zamrzivač.

Sastojci

Broj porcija
8
4oblatne
800 gpetit keksa
500 mlmlijeka
200 gčokolade za kuhanje ili čokolade u prahu
250 gmaslaca
50 gšećera
200 goraha
50 ggrožđica
50 mlruma

Priprema

1Pripremite smjesu

Grožđice natopite u rum. Kekse izvaljajte valjkom za tijesto tako da nastane mrvičasta smjesa, slobodno ostavite komadiće zajedno s mrvicama.


U loncu prokuhajte mlijeko i šećer, maknite s vatre pa dodajte čokoladu, grubo nasjeckane orahe i maslac narezan na listiće.


Kada nastane gusta smjesa prelijte kekse i sve dobro promiješajte da se keksi jednako natope. Paziti da smjesa ne bude suha, ali niti previše mokra.


2Zarolajte salamu

Oblatne omekšajte tako da natopite čistu kuhinjsku krpu vodom, dobro iscijedite i na nju stavite oblatnu, pa preklopite da cijela bude obložena krpom. Držite tako 3 minute i oblatna je spremna za punjenje i rolanje.


Rasporedite smjesu na četiri dijela i na svaku oblatnu namažite ravnomjerno. Zarolajte pažljivo i čvrsto da ne bude zraka (inače neće lijepo izgledati kad se nareže).


Ostavite preko noći na hadnom mjestu, na primjer u ostavi ili pak u hladnjaku. Možete ih tako čuvati dva do tri dana. Režite na tanke šnite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.