Grožđice natopite u rum. Kekse izvaljajte valjkom za tijesto tako da nastane mrvičasta smjesa, slobodno ostavite komadiće zajedno s mrvicama.
U loncu prokuhajte mlijeko i šećer, maknite s vatre pa dodajte čokoladu, grubo nasjeckane orahe i maslac narezan na listiće.
Kada nastane gusta smjesa prelijte kekse i sve dobro promiješajte da se keksi jednako natope. Paziti da smjesa ne bude suha, ali niti previše mokra.
Oblatne omekšajte tako da natopite čistu kuhinjsku krpu vodom, dobro iscijedite i na nju stavite oblatnu, pa preklopite da cijela bude obložena krpom. Držite tako 3 minute i oblatna je spremna za punjenje i rolanje.
Rasporedite smjesu na četiri dijela i na svaku oblatnu namažite ravnomjerno. Zarolajte pažljivo i čvrsto da ne bude zraka (inače neće lijepo izgledati kad se nareže).
Ostavite preko noći na hadnom mjestu, na primjer u ostavi ili pak u hladnjaku. Možete ih tako čuvati dva do tri dana. Režite na tanke šnite.