Linzeri od maka

Vrijeme pripremePriprema
38min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
12min
Ukupno vrijemeUkupno
50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Linzeri od maka by Dr. Oetker Dr. Oetker

Ultimativni blagdanski kolačići u Sweet Zero varijanti!

Sastojci

Broj porcija
10
200 gmaslaca
1žumanjak
150 gglatkog brašna
150 goštrog brašna
1 prstohvatsoli
2 žlicemaka u zrnu
marmelada od malina za spajanje keksa

Priprema

1 Napravite tijesto

Maslac, Sweet Zero i žumanjak umutite, dodajte ostale sastojke i umijesite prhko tijesto.


Omotajte ga prozirnom folijom i pustite da se odmori u hladnjaku oko 30 minuta.


2 Oblikujte

Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte (na oko 3 mm) između dva masna papira ili na dobro pobrašnjenoj površini.


Ako valjate na pobrašnjenoj površini, nemojte pretjerati s brašnom da ne ostane previše na keksima, a ako i ostane onda ga prije pečenja uklonite kuhinjskim kistom.


Kekse izrežite u oblike koje želite, bilo da su to klasični linzeri ili srca, zvjezdice, kružići.


3 Pecite

Stavite oblikovane kekse na lim obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ⁰C oko 12 minuta.


Keksi ne smiju požutjeti jer su tada prepečeni - čim vidite da dobivaju boju po rubovima ih izvadite van iz pećnice.


4 Spojite

Hladne kekse lijepite pekmezom od maline, a možete iskoristiti i bilo koji drugi voćni namaz.


S obzirom da u ovom tijestu za kekse nema šećera, idealno bi bilo da ih spajate marmeladom bez šećera, a još bolje domaćim pekmezom od šljiva bez šećera.