Zamijesite prhko tijesto tako da pomiješate oštro brašno, maslac, sol i hladnu vodu.
Pripremljeno tijesto razvaljajte u oblik koji odgovara limu u kojem ćete peći gibanicu (pravokutni lim veličine 40×35 cm ili okrugli kalup promjera 30 do 35 cm).
Lim za pečenje namastite pa dno i stranice obložite tijestom. Tijesto probodite vilicom na više mjesta.
Zamijesite vučeno tijesto od brašna, jaja, ulja, soli i mlake vode.
Tijesto podijelite na deset loptica koje premažite uljem i ostavite da odmore 30 minuta.
Nakon toga razvaljajte i razvucite svaku lopticu tijesta te premažite uljem kako se ne bi lijepile. Vučeno tijesto razvaljajte na veličinu koja će pokriti dno lima za pečenje.
Razvaljane i namašćene loptice tijesta slažite jednu na drugu.
Nadjeve pripremite tako da pomiješate sastojke svakog nadjeva u kompaktnu smjesu. Nadjev od jabuka ne uključuje krušne mrvice već se one posipaju zasebno.
Jedno vučeno tijesto stavite preko prhkog tijesta i prelijte polovinom nadjeva sa skutom. Nadjev sa skutom poškropite rastopljenim maslacem i premazom od vrhnja.
Preko nadjeva sa skutom zatim položite drugo vučeno tijesto i premažite ga polovicom nadjeva sa orasima. Nadjev sa orasima poškropite rastopljenim maslacem i premazom od vrhnja.
Slijedi treći sloj vučenog tijesta, kojeg namažite polovicom nadjeva s makom i poškropite rastopljenim maslacem i premazom od vrhnja.
Preko toga stavite četvrti sloj vučenog tijesta, koji prekrijte krušnim mrvicama i polovicom nadjeva s jabukama. Poškropite rastopljenim maslacem i premazom od vrhnja.
Prekrijte petim slojem vučenog tijesta i ponovite postupak. Nadjev sa skutom, orasima, makom i jabukama, a između svakog nadjeva ide sloj od vučenog tijesta.
Završite sa zadnjim slojem vučenog tijesta koji poškropite rastopljenim maslacem i premazom od vrhnja.
Gibanicu više puta probodite sve do dna lima za pečenje pa pecite približno jedan sat u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva.
Pečenu gibanicu ohladite u limu za pečenje pa je ohlađenu narežite na kocke. Nož nakon svakog reza obrišite krpom kako bi rezovi bili glatki i kako bi se slojevi lijepo vidjeli.