Torta Margherita

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta Margherita by Shutterstock Shutterstock
Torta Margherita by Shutterstock Shutterstock

Ova jednostavna torta podrijetlom iz talijanske regije Lombardije postala je popularna u cijelome svijetu. Čine je tri jednostavna sastojka: škrob, jaja i šećer, uz dodatak limuna za aromu.

Sastojci

Broj porcija
8
120 gškroba (gustina)
120 gšećera
4jaja
1limun (sok)

Priprema

1Pripremite sastojke

Ucijedite sok jednog svježeg limuna. Okrugli kalup za pečenje premažite maslacem pa obložite masnim papirom.


2Žumanjke mutite sa šećerom, a kasnije dodajte škrob i limun

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke pomiješajte sa šećerom i mutite dok ne dobijete svijetlu pjenastu smjesu.


Dodajte prosijani škrob i limunov sok. Mutite dok se svi sastojci ne povežu.


3Bjelanjke zasebno izradite pa pomiješajte s prvom smjesom

U posebnoj zdjeli umutite bjelanjke u čvrsti snijeg. Špatulom pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka u smjesu s žumanjcima. Smjesu izlijte u kalup za pečenje.


4Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena

Pecite u unaprijed ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko sat vremena, ovisno o jačini pećnice. Torta je gotova kada lagano porumeni po površini i čvrsta je na dodir.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.