Quiche sa šampinjonima i špinatom

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Quiche sa šampinjonima i špinatom  by Shutterstock Shutterstock

Jednostavna i brza slana pita za koju nadjev lako možete prilagoditi po vlastitim željama.

Sastojci

Broj porcija
6

Prhko tijesto

200 goštrog brašna
1 žličicasoli
100 gmaslaca
1jaje
1 žlicakiselog vrhnja

Nadjev

150 gšampinjona
100 g gauda sira
4jaja
400 mlmlijeka
sol, papar

Priprema

1Zamijesite prhko tijesto

U posudu stavite brašno i sol. Dodajte hladan maslac narezan na kockice i prstima utiskujte u brašno tako da napravite mrvičastu smjesu.


Zatim dodajte jaje izmiješano s kiselim vrhnjem i zamijesite tijesto. U slučaju da vam se tijesto jako lijepi za ruke, možete dodati malo brašna, ali nemojte previše jer će tijesto postati tvrdo.


Tijesto umotajte u prozirnu foliju i pustite oko sat vremena u hladnjaku.


2Pripremite šampinjone i špinat

Šampinjone narežite na ploške ili kockice i stavite pirjati na malo maslaca ili ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Pirjajte ih dok ne omekašju i puste vodu, oko 5-7 minuta.


Pred sam kraj dodajte špinat i uz miješanje ga kratko pirjajte zajedno sa šampinjonima, samo da se malo opusti i uvene.


3Pripremite nadjev

Naribajte sir.


Jaja i mlijeko izmiješajte pjenjačom, dodajte šampinjone, špinat i sir, posolite i popaprite.


4Složite quiche

Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Zatim ga utisnite u nauljen i pobrašnjen kalup za quiche.


Nadjev prelijte preko tijesta.


5Ispecite u pećnici

Quiche stavite u pećnicu zagrijanu na 185 stupnjeva i pecite 45 minuta.


Ohladite prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.