U posudu stavite brašno i sol. Dodajte hladan maslac narezan na kockice i prstima utiskujte u brašno tako da napravite mrvičastu smjesu.
Zatim dodajte jaje izmiješano s kiselim vrhnjem i zamijesite tijesto. U slučaju da vam se tijesto jako lijepi za ruke, možete dodati malo brašna, ali nemojte previše jer će tijesto postati tvrdo.
Tijesto umotajte u prozirnu foliju i pustite oko sat vremena u hladnjaku.
Šampinjone narežite na ploške ili kockice i stavite pirjati na malo maslaca ili ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Pirjajte ih dok ne omekašju i puste vodu, oko 5-7 minuta.
Pred sam kraj dodajte špinat i uz miješanje ga kratko pirjajte zajedno sa šampinjonima, samo da se malo opusti i uvene.
Naribajte sir.
Jaja i mlijeko izmiješajte pjenjačom, dodajte šampinjone, špinat i sir, posolite i popaprite.
Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Zatim ga utisnite u nauljen i pobrašnjen kalup za quiche.
Nadjev prelijte preko tijesta.
Quiche stavite u pećnicu zagrijanu na 185 stupnjeva i pecite 45 minuta.
Ohladite prije rezanja.