Krumpir narežite na četvrtine i stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad je kuhan na pola, dodajte oprani kelj narezan na trakice i skuhajte do kraja.
Na maslinovom ulju kratko prepržite sitno nasjeckani češnjak, bit će doovoljno svega 5 sekundi, nemojte da dobije neugodan miris.
Skuhani krumpir i kelj stavite u plitku posudu ili plitki lonac pa izgnječite drobilicom za krumpir.
Dodajte preprženi češnjak, jaje, brašno, sol i papar pa sve zajedno izmiješajte da nastane smjesa od koje ćete moći oblikovati popečke.
Smočite ruke kako bi vam bilo lakše rukovati smjesom, na taj se način neće toliko lijepiti za prste, i oblikujte popečke. Neka budu veličine kao prosječni faširanci.
Svaki uvaljajte u brašno. Na tavi zagrijte ulje i na srednje jakoj vatri pržite svaki par minuta sa svake strane. Poslužite vruće uz najdraži umak.