Popečci od kelja i krumpira

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci od kelja i krumpira

Iznenadit ćete se koliko su ovi popečci ukusni, čak će i oni koji ne vole povrće poludjeti za njima, naročito ako ih poslužite uz tartar umak.

Sastojci

Broj porcija
4

Popečci

500 gkelja
300 gkrumpira
1jaje
50 gbrašna (bijelo, pirovo ili integralno)
1režanj češnjaka
1 žlicamaslinovog ulja
sol
papar
par žlica brašna za uvaljati popečke
oko 100 ml ulja za prženje

Priprema

1 Skuhajte povrće

Krumpir narežite na četvrtine i stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad je kuhan na pola, dodajte oprani kelj narezan na trakice i skuhajte do kraja.


2 Popržite češnjak

Na maslinovom ulju kratko prepržite sitno nasjeckani češnjak, bit će doovoljno svega 5 sekundi, nemojte da dobije neugodan miris.


3 Napravite smjesu

Skuhani krumpir i kelj stavite u plitku posudu ili plitki lonac pa izgnječite drobilicom za krumpir.


Dodajte preprženi češnjak, jaje, brašno, sol i papar pa sve zajedno izmiješajte da nastane smjesa od koje ćete moći oblikovati popečke.


4 Oblikujte popečke i pržite

Smočite ruke kako bi vam bilo lakše rukovati smjesom, na taj se način neće toliko lijepiti za prste, i oblikujte popečke. Neka budu veličine kao prosječni faširanci.


Svaki uvaljajte u brašno. Na tavi zagrijte ulje i na srednje jakoj vatri pržite svaki par minuta sa svake strane. Poslužite vruće uz najdraži umak.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.