Kelj

Kelj je po izgledu sličan kupusu, no ima smežurano lišće, a najčešće se priprema kao varivo. Vrlo je zdrav i prepun vitamina.

Kelj
Recepti
Ribollita
(8)
1h

Ova gusta juha iz Toscane prava je hrana za tmurne dane. Prepuna je povrća i radi se u bezbroj različitih verzija, ali osnovu čine stari kruh, bijeli grah i jeftino povrće. Ime dolazi od riječi „podgrijati“ jer se obično radila s ostacima minestrone juhe.

Goveđa juha
(6)
3h 20min

Chef Vuglec Brega, ruralnog restorana s Michelinovom preporukom u Zagorju, s nama je podijelio recept za goveđu juhu.

Popečci od kvinoje i kelja
(9)
45min

Zdravi popečci od kvinoje i kelja idealan su međuobrok.

Pileća juha
(9)
3h 20min

Denis Jerković, chef s Vuglec Brega, ruralnog restorana s Michelinovom preporukom u Zagorju, s nama je podijelio recept za pileću juhu.

Popečci od kelja i krumpira
(15)
30min

Iznenadit ćete se koliko su ovi popečci ukusni, čak će i oni koji ne vole povrće poludjeti za njima, naročito ako ih poslužite uz tartar umak.

Čips od kelja
(6)
10h 20min

Lažni čips. Hrskav kao i original, samo zdraviji. Potreban dehidrator hrane!

Kelj s jajima
15min

Ovo jelo idealno je za doručak ili za večeru, a svidjet će se i onima koji su mislili da ni ne vole kelj.

Colcannon
45min

Colcannon je tradicionalno irsko jelo s pire krumpirom i lisnatim povrćem poput kupusa, kelja, blitve ili špinata. Ovaj recept, iz kuharice s početka 19. stoljeća, predstavljen je na YouTube kanalu Townsends, koji je posvećen istraživanju svakodnevnog života u 18. stoljeću.

Index kuhinja

Ćevapi danas koštaju i do nekadašnjih 100 kuna. Kako je došlo do toga?

Ćevapi danas koštaju i do nekadašnjih 100 kuna. Kako je došlo do toga?

ĆEVAPI su jedno od najpopularnijih mesnih jela u Hrvatskoj. No, iako su nekoć bili sinonim za brz, obilan i jeftin obrok, danas porcije idu i preko 100 nekadašnjih kuna.
Korčulanski i dubrovački restoran dobitnici su Michelinove zlatne plakete

Korčulanski i dubrovački restoran dobitnici su Michelinove zlatne plakete

U STONU su dodijeljene prestižne Michelinove zlatne plakete restoranima LD iz Korčule te Tavulin iz Dubrovnika.
Poznati hrvatski street food brend otvara 15 novih restorana u 7 zemalja

Poznati hrvatski street food brend otvara 15 novih restorana u 7 zemalja

BREND koji je redefinirao domaću street food scenu kreće u ekspanziju na ključna europska tržišta.