Goveđa juha

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3h
Ukupno vrijemeUkupno
3h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Goveđa juha by Shutterstock Shutterstock

Chef Vuglec Brega, ruralnog restorana s Michelinovom preporukom u Zagorju, s nama je podijelio recept za goveđu juhu.

Sastojci

Broj porcija
10
1četvrtina korijena celera
1mrkva
1tostirani režanj češnjaka
1tostirani crveni luk
1 listkupusa
1 listkelja
1 korijenperšina
1 liststabljike peršina
stabljike peršina
bijeli papar
sol po želji
400 gjuneće kosti
300 gtelećeg vrata
400 gjunećeg rebra
400 gjuneće plećke

Priprema

1 Pomiješajte sve sastojke

Sve skupa stavite u lonac s hladnom vodom i zagrijte do kipljenja. Smanjite da skroz lagano kipi i kuhajte dok se crta od vode na loncu ne reducira za otprilike 3 prsta ili 4 cm.


2 Kuhajte

Kuhajte 2 do 3 sata, ovisno o tome kuhate li na struju ili plin. Kada juha bude gotova, procijedite ju i u nju ukuhajte rezance.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.