Pohorski lonac

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohorski lonac by Shutterstock Shutterstock

Tradiconalno jelo slovenske regije Pohorje koje su nekoć pripremali seljaci i drvosječe kako bi mogli izdržati rad na hladnoći, a danas je simbol slovenskih gostionica i skijališta ove regije.

Sastojci

Broj porcija
6
250 ggljiva (šampinjona i vrganja)
60 gječmene kaše
100 mlbijelog vina
200 gkrumpira
4 češnjačešnjaka
300 gteletine
200 gsvinjetine
40 gpancete
2 žliceulja
1 žlicaVegete
Svježi mažuran
Sol, papar, lovor

Priprema

1 Skuhajte ječmenu kašu

Ječmenu kašu skuhajte u kipućoj slanoj vodi, kuhajte oko pola sata (dok ne omekša), pa procijedite.


2 Popržite pancetu i gljive

Na luku popržite pancetu i narezane gljive.


3 Dodajte meso

Dodajte meso narezano na kockice, vegetu i sve zajedno pirjajte dok tekućina ne ispari. Dodajte protisnuti češnjak, lovorov list, skuhani ječam i zalijte vrućom vodom (oko 1 litru).


4 Kuhajte

Kad je meso skoro gotovo, dodajte na kockice narezan krumpir, pa nastavite kuhati dok ne omekša. Na kraju dodajte vino i još kratko prokuhajte, pa posipajte mažuranom i paprom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.