Juha od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha od bundeve by Shutterstock Shutterstock

Kada je vani prohladno, jesensko vrijeme, nema nam ništa bolje od tople juhe od bundeve. Imamo jedan recept za juhu od bundeve koju ćete poželjeti raditi svakog dana, a možete koristiti muškatnu ili hokaido tikvu.

Sastojci

Broj porcija
4

Juha

1muškatna tikva (može i hokaido)
1 glavicaljubičastog luka
1 glavicačešnjaka
3mrkve
350 mlpovrtnog temeljca
1 žličicanaribanog đumbira (opcionalno)
200 mlkokosovog mlijeka
malo maslinovog ulja
1 žličicapapra, kumina, paprike, chillija

Dodatno

2šnite kruha
1 žlicamaslaca
10 gnaribanog sira

Priprema

1 Ispecite povrće

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.


U vatrostalnu posudu za pečenje stavite bundevu koju ste prepolovili i izvadili joj koštice, rajčice, ljubičasti luk, mrkve i češnjak, dodajte začine i maslinovo ulje i prekrijte aluminijskom folijom.


Pecite jedan sat.


2 Izblendajte

Iz pečene bundeve žlicom izvadite meso i stavite u blender zajedno s ostalim pečenim povrćem. Dodajte temeljac i naribani đumbir (ako ga koristite) i izblendajte.


3 Skuhajte

Juhu ulijte u lonac, dodajte mlijeko i kuhajte na vatri srednje jačine, dvije minute uz miješanje. Začinite po želji.


4 Prepecite kruh

Između dvije šnite kruha stavite naribani sir, kruh premažite maslacem i lagano prepecite na tavi. Poslužite uz juhu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.