Juha za imunitet

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha za imunitet by Shutterstock Shutterstock

Sezona je viroza - napravite ovu juhu i ojačajte imunitet.

Sastojci

Broj porcija
4
1 žlicamaslinovog ulja
2mrkve
200 gbutternut tikve
1 glavicaluka
1 šakašampinjona
1 žličicapaste od đumbira
2 režnjačešnjaka
2pileće kocke
2,5 lkipuće vode
1 grančicaružmarina
150 griže
1limun (korica i sok)
2jaja
400 gkuhane ili pečene piletine

Priprema

1 Propirjajte povrće

Zagrijte žlicu maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk te mrkvu, butternut tikvu i celer narezane na kockice, s prstohvatom soli.


Pirjajte pet minuta. Potom dodajte gljive i kuhajte dok ne omekšaju.


2 Umiješajte ostale sastojke

Umiješajte đumbir, sjeckani češnjak, ružmarin i rižu te kuhajte dvije minute dok ne zamiriše.


Pileću kocku otopite u 2.5 l kipuće vode te dodajte u lonac i pustite da zavrije.


3 Kuhajte

Kuhajte poklopljeno 20 minuta, a zatim umiješajte natrganu piletinu i koricu limuna te pustite da krčka pet minuta ili dok riža ne bude kuhana. Zatim uklonite ružmarin i smanjite vatru na nisku.


4 Umutite jaja

U zasebnoj zdjeli umutite jaja sa sokom od limuna. Polako umiješajte kutlaču ili dvije vruće juhe u jaja kako biste ih temperirali i spriječili zgrušavanje.


5 Dodajte jaja

Postupno umiješajte smjesu s jajima natrag u lonac, neprestano miješajući dok juha ne postane svilenkasta. Ugasite vatru, začinite solju i paprom i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.