Juha od kupusa, celera i mrkve

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha od kupusa, celera i mrkve by Shutterstock Shutterstock

Idealno jelo na žlicu za prirodni detox.

Sastojci

Broj porcija
4
1manja glavica kupusa (oko 700 g)
3mrkve
3stabljike celera (ili 1 manji komad korijena celera)
2 lvode
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Pripremite povrće

Operite kupus, mrkvu i celer. Kupus narežite na krupnije komade ili trake, mrkvu na kolutiće, a celer na tanke ploške ili komadiće.


2 Stavite sve sastojke u lonac

U veliki lonac stavite kupus, mrkvu i celer. Prelijte s 2 litre vode, dodajte po želji prstohvat soli ili ostavite potpuno bez začina ako želite maksimalno laganu "detox“ varijantu.


3 Zakuhajte i kuhajte na laganoj vatri

Lonac stavite na vatru, pustite da voda zakipi, zatim smanjite temperaturu. Kuhajte 30-40 minuta, dok povrće potpuno ne omekša, ali ne se raspadne.


4Poslužite toplo

Juhu poslužite odmah, dok je topla. Možete je jesti kao čistu juhu s komadima povrća ili sve usitniti štapnim mikserom u blagu krem juhu - bez ikakvih dodataka ostaje jednako lagana.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.