Caprese juha

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Caprese juha by Shutterstock Shutterstock
Caprese juha by Shutterstock Shutterstock

Caprese juha je poput istoimene salate spoj rajčica, mozzarelle i bosiljka. Dolaskom toplijih dana ova juha je idealno jelo prepuno mediteranskih okusa.

Sastojci

Broj porcija
4
1glavica češnjaka
100 mlmaslinovog ulja
200 gmozzarelle
150 mltemeljca
1 žličicašećera
bosiljak
aceto balsamico

Priprema

1Pripremite rajčice i češnjak

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. U lim za pečenje stavite oprane i prepolovljene rajčice, cijeli češnjak, sve pokapajte maslinovim uljem.


2Stavite ih peći

Pecite 20 minuta, dok rajčice ne omekšaju. Izvadite iz pećnice i ostavite da se prohladi.


3Izblendajte

Pečene rajčice stavite u blender, dodajte očišćeni češnjak, 3 žlice maslinovog ulja, bosiljak i smeđi šećer. Blendajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Ukoliko nemate blender koristite štapni mikser.


4Dodajte temeljac i kuhajte

Rajčicama dodajte ugrijani povrtni temeljac, dobro promiješajte. Začinite po želji soli i paprom. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.


5Poslužite

Juhu poslužite toplu, dodajte mozzarelu, bosiljak i par kapi aceta balsamica.



Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.