Penne all'Arrabiata

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Penne all'Arrabiata by Shutterstock Shutterstock
Penne all'Arrabbiata je jelo koje potječe iz središnje Italije, točnije iz regije Lazio, a za pripremu ovog obroka potrebno je samo 5 sastojaka. Varijacije originalnog recepta obično uključuju dodavanje sastojaka kao što su guanciale (sušeni svinjski obraz) ili pancetu, inćune, gljive, luk, bosiljak, kapare, maslac ili vrhnje.

Sastojci

Broj porcija
4
380 gtjestenine penne
400 gkonzerviranih nasjeckanih rajčica
1 češanj češnjaka
2nasjeckane ljute papričice
4 žlicenasjeckanog svježeg peršina

Priprema

1Kuhajte

U blenderu usitnite rajčice, a u nauljenoj tavi lagano popržite češnjak i papričice. Pazite samo da češnjak ne popržite previše jer bi vam jelo moglo biti gorkasto. Dodajte usitnjene rajčice, posolite i kuhajte 15 do 20 minuta dok se umak ne zgusne.


2Poslužite

U međuvremenu skuhajte tjesteninu tako da bude al dente. Ocijedite ju i dodajte umaku te dobro izmiješajte. Nasjeckajte malo svježeg peršina te ga pospite po jelu. Ponovno sve izmiješajte i poslužite.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.