Povrće očistite i narežite - mrkvu na štapiće, krumpir na kockice, poriluk na tanke kolutiće, a celer i peršin na sitne komadiće.
U loncu zagrijte ulje. Dodajte poriluk (ili luk) i kratko ga propirjajte dok ne omekša.
Zatim dodajte ostalo povrće i kratko sve zajedno miješajte 2-3 minute.
Ulijte topli temeljac, posolite i popaprite. Poklopite i kuhajte oko 15 minuta, dok povrće ne omekša.
U međuvremenu pomiješajte sve sastojke za okruglice. Vlažnim rukama oblikujte male kuglice veličine oraha.
Kad je povrće skoro kuhano, pažljivo ubacite okruglice u juhu. Kuhajte još oko 10-15 minuta, dok okruglice ne isplivaju na površinu i postanu mekane.
Kad okruglice isplivaju na površinu i juha je lagano zamućena od mesa, to je znak da su kuhane.
Provjerite začine i po potrebi dosolite. Po želji pospite svježim nasjeckanim peršinom prije posluživanja.
Poslužite toplo, uz krišku svježeg ili prepečenog kruha.