Juha s povrćem i mesnim okruglicama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Juha s povrćem i mesnim okruglicama by Shutterstock Shutterstock

Ako tražite toplo, hranjivo i jednostavno jelo koje će vas zagrijati u hladnim danima ili vam se jednostavno jede nešto konkretnije na žlicu, ova juha s povrćem i mesnim okruglicama idealan je izbor. Lagana je, ali istodobno zasitna zahvaljujući bogatom povrću i sočnim mesnim okruglicama.

Sastojci

Broj porcija
4

Juha

2srednje mrkve
2srednja krumpira
1manji poriluk (ili pola luka)
malo peršina
2 žliceulja
1,5 lpilećeg ili povrtnog temeljca
malo soli
malo papra

Mesne okruglice

400 gmiješanog mljevenog mesa
1jaje
2 žlicekrušnih mrvica
1 režanjčešnjaka
malo soli
malo papra
malo nasjeckanog peršina

Priprema

1 Pripremite povrće

Povrće očistite i narežite - mrkvu na štapiće, krumpir na kockice, poriluk na tanke kolutiće, a celer i peršin na sitne komadiće.


2 Propirjajte

U loncu zagrijte ulje. Dodajte poriluk (ili luk) i kratko ga propirjajte dok ne omekša.


Zatim dodajte ostalo povrće i kratko sve zajedno miješajte 2-3 minute.


3 Ulijte temeljac

Ulijte topli temeljac, posolite i popaprite. Poklopite i kuhajte oko 15 minuta, dok povrće ne omekša.


4 Napravite okruglice

U međuvremenu pomiješajte sve sastojke za okruglice. Vlažnim rukama oblikujte male kuglice veličine oraha.


5 Skuhajte okruglice

Kad je povrće skoro kuhano, pažljivo ubacite okruglice u juhu. Kuhajte još oko 10-15 minuta, dok okruglice ne isplivaju na površinu i postanu mekane.


Kad okruglice isplivaju na površinu i juha je lagano zamućena od mesa, to je znak da su kuhane.


6 Poslužite

Provjerite začine i po potrebi dosolite. Po želji pospite svježim nasjeckanim peršinom prije posluživanja.


Poslužite toplo, uz krišku svježeg ili prepečenog kruha.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.