Popečci od kvinoje i kelja

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci od kvinoje i kelja by Shutterstock Shutterstock

Zdravi popečci od kvinoje i kelja idealan su međuobrok.

Sastojci

Broj porcija
4
190 gkvinoje
250 mlvode
1 žlicakokosovog ulja
2jaja
0,5 glaviceluka
3 režnjačešnjaka
malo soli
malo papra
70 gkelja
30 gzobenih pahuljica
30 gbademovog brašna

Priprema

1 Skuhajte kvinoju i kelj

Skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju. Dok se kuha, zagrijte pola žlice kokosovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pirjajte oko 5 minuta dok se ne počne karamelizirati.


Luku dodajte kelj i miješajte minutu-dvije, a zatim maknite s vatre i ostavite sa strane.


2 Napravite smjesu

U velikoj zdjeli umutite jaja. Umiješajte kvinoju, mješavinu kelja i luka, češnjak, sol i papar te promiješajte.


Dodajte zobene pahuljice i brašno od badema. Dobro promiješajte da se sjedini.


3 Formirajte popečke i ispecite

Smjesu podijelite na četiri jednaka dijela. Svaki dio oblikujte u pljeskavicu i stavite na papir za pečenje.


Ispecite u tavici na kokosovom ulju, otprilike šest minuta sa svake strane i poslužite s umakom po izboru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.