Jaja punjena avokadom i koprom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Jaja punjena avokadom i koprom

Punjenje je napravljeno s avokadom, a dodatak senfa i začina čini jaja izuzetno pikantnima. Kako biste im udahnuli malo profinjenosti, na vrh dodajte komadić dimljenog lososa.

Sastojci

Broj porcija
2
4jaja, tvrdo kuhana
0,5oguljenog avokada
sok od pola limuna
1 žličicaDijon senfa
svježi kopar, sjeckani
½ žličicesoli
½ žličicepapra

Priprema

1 Očistite jaja

Jaja oljuštite, prerežite ih na pola po dužini, a žumanjke izvadite. Bjelanjke odložite.


2 Napravite nadjev

Avokado, žumanjke, limunov sok, Dijon senf, kopar i začine zgnječite vilicom do ujednačene, kremaste konzistencije.


3 Napunite jaja

Nadjevom napunite svaku polovicu kuhanog bjelanjka. Ukrasite s listićima kopra i posipajte paprom.


4 Poslužite

Poslužite kao predjelo ili mali zalogaj s pršutom ili šunkom, cherry rajčicama ili prepečencem.