Krumpire ogulite i naribajte na fini ribež. Krumpiri će tijekom ribanja pustiti nešto vode.
Krumpirima dodajte brašno i malo soli pa promiješajte. Dodajte malo vode, žlicu po žlicu, dok ne dobijete smjesu koju možete razmazati na tavu u oblik tanke palačinke. Dodajte i malo soli, ali pazite da ne presolite.
Palačinke se peku na vrućoj tavi na malo ulja. Tavu dobro zagrijte, dodajte žlicu ulja i dvije žlice krumpirove smjese. Stražnjom stranom žlice poravnavajte smjesu i formirajte palačinku.
Palačinka će se dati lako okrenuti kada se dobro zapeče, mora biti zlatno-smeđe boje. Dobro ju zapecite s druge strane.
Zakrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Paprike operite, složite na protvan i stavite ih peći dok im malo ne pocrni korica. Prebacite ih u posudu koju možete pokriti poklopcem kako bi se paprike dale lakše oguliti.
Orahe tostirajte na tavi i pred kraj dodajte kumin pa tostirajte dok ne zamiriši. Maknite sa strane i ostavite orahe koje ćete kasnije koristiti za posip.
U blender stavite pola paprika i dodajte sve ostale namirnice. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte ostatak paprika i još malo izmiksajte.
Palačinke od krumpira premažite s namazom, pospite orasima i peršinom i poslužite.