Turoš

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Turoš by Međimurske novine, Z.Vrzan Međimurske novine, Z.Vrzan

Turoš je međimurski specijalitet od sira, soli i crvene mljevene paprike. Osušen na suncu ili kraj tople peći, u obliku stošca, služio se uz mladi luk i domaći kukuruzni kruh.

Sastojci

Broj porcija
10
1 kgsvježeg kravljeg sira
20 gsoli
20 gmljevene crvene paprike

Priprema

1Sir dobro začinite

Svježi kravlji sir posolite, posipajte mljevenom paprikom i dobro izmiješajte.


2Oblikujte turoš

Smjesu oblikujte u male stošce, visine 6 cm, te ih osušite na dimu ili suncu.


3Poslužite

Turoš poslužite s kukuruznim kruhom, lukom i kiselim krastavcima.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.