Cernički ćupteti

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Cernički ćupteti by  Ena Kokanović Nagy Ena Kokanović Nagy
Cernički ćupteti by  Ena Kokanović Nagy Ena Kokanović Nagy
Cernički ćupteti by  Ena Kokanović Nagy Ena Kokanović Nagy

Ćupteti se tradicionalno rade u jesen/zimu kad ima svježeg mesa od domaćih kobasica. To su mali zalogajčići prhkog tijesta u koje je umotano najljepše meso domaće slavonske kobasice. Danas je to idealno predjelo, svojevrsni kanape kao ukusni omaž tradiciji.

Sastojci

Broj porcija
6
300 gglatkog brašna
100 mlbijelog vina
100 mlotopljene svinjske masti
1 žličicasoli
1 žličicasuhog kvasca
300 gmesa domaće slavonske svinje

Priprema

1Pripremite tijesto

U posudu stavite sve sastojke – brašno, vino, otopljenu svinjsku mast, sol te kvasac i umijesite tijesto.


2Dobiveno tijesto razvaljajte i izrežite

Tijesto razvaljajte na pola centimetra debljine pa ga izrežite na kvadratiće.


3Svaki kvadratić nadjenite

U sredinu svakog kvadratića stavite prstohvat mesa, a onda podignite krajeve ćupteta prema gore tako da omotate meso. Rubove dobro utisnite prstima.


4Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu

Ćuptete slažite u namašćenu posudu za pečenje pa pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.