Slavonska satrica

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Slavonska satrica by Sanja Mijac Sanja Mijac

Satrica je savršen dodatak pečenjima, a posebno mesu s roštilja. Odlično se slaže i sa domaćim suhim mesom, kobasicom, šunkom, špekom, kulenom i sekom, pa nećete pogriješiti poslužite li je uz mezu. Priprema je jednostavna i brza, a potrebno je samo par sastojaka.


Sastojci

Broj porcija
10
500 gsvježeg sira
200 mlkiselog vrhnja
1 žličicanasjeckanog peršinovog lista
sol
prstohvat slatke crvene paprike

Priprema

1Pomiješajte sir i vrhnje

Svježi domaći kravlji sir propasirajte ili dobro izmiješate.

Dodajte vrhnje pa sve dobro izmiješajte.


2Nasjeckajte mladi luk i peršin

Mladi luk očistite, operite i zajedno s listovima izrežite na kolutiće i malo posolite. Peršinov list sitno nasjeckajte.


3Sjedinite sve sastojke

Sir, vrhnje, luk, peršin i sol sjednite i poslužite s malo crvene paprike posute po površini.


4Poslužite rashlađeno

Satricu poslužite kao predjelo ili u kombinaciji sa slavonskim kulenom.



Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.