Cvjetove tikvica pažljivo operite pod laganim mlazom vode, a zatim ih nježno osušite kuhinjskim papirom. Uklonite prašnike iz unutrašnjosti.
U posudi pomiješajte svježi sir, mozzarellu, peršin (ili bosiljak), malo soli i papra.
Pomoću male žličice napunite svaki cvijet pripremljenom smjesom, a vrhove latica lagano uvijte kako nadjev ne bi iscurio.
U drugoj posudi razmutite jaja, dodajte brašno i polako ulijevajte mineralnu vodu miješajući dok ne dobijete glatko, gusto tijesto bez grudica.
Zagrijte ulje u dubljoj tavi. Svaki punjeni cvijet umočite u tijesto i stavite pržiti 1–2 minute sa svake strane, dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
Izvadite ih na papirnate ubruse kako bi se upio višak masnoće. Poslužite dok su još topli, uz laganu salatu ili kao predjelo uz čašu rashlađenog bijelog vina.