Ogulite krumpir i narežite ga na tanke ploške (oko 2-3 mm debljine). Što su ploške tanje, to će jelo biti kremastije i to će se kraće morati peći (ako su vam ploške deblje, vrijeme pečenja bit će nešto dulje).
Posudu za pečenje premažite maslacem, a zatim dno lagano protrljajte prerezanim češnjakom radi arome.
Na dno posložite sloj krumpira, posolite, popaprite i po želji dodajte malo muškatnog oraščića. Ponavljajte slojeve dok ne potrošite sav krumpir.
U lončiću zagrijte mlijeko i vrhnje te dodajte zgnječeni češnjak. Ne trebate kuhati, samo lagano zagrijati da se arome prožmu. Tom mješavinom prelijte krumpir.
Pospite naribanim sirom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C. Pokrijte posudu aluminijskom folijom prvih 35-40 minuta pečenja. To omogućava da se krumpir skuha u pari i vrhnju bez isušivanja.
Nakon toga maknite foliju i pecite još 20-30 minuta, dok površina ne postane lijepo zapečena i zlatno-smeđa.
Nakon pečenja, ostavite jelo da odstoji 5-10 minuta prije posluživanja - tada se okusi najbolje sjedine.