Pečena bundeva s medom i feta sirom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečena bundeva s medom i feta sirom by Shutterstock Shutterstock

Zanimljiv i ukusan način za pripremu bundeve, a od svega nekoliko sastojaka.

Sastojci

Broj porcija
2
400 gbutternut bundeve (ili hokaido)
100 gfeta sira
2 žlicemeda
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema

1 Pripremite bundevu

Bundevu narežite na tanke ploške (može i s korom ako je hokaido). Položite na lim za pečenje, posolite, popaprite i pokapajte s malo maslinova ulja.


2 Pecite

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25–30 minuta, dok bundeva ne omekša i lagano se karamelizira.


3 Servirajte

Toplu bundevu izvadite iz pećnice, prelijte s medom i pospite razmrvljenim feta sirom. Vratite u pećnicu na još 3–4 minute da se sir lagano ugrije.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.