U lonac stavite pileća prsa, kokošju kocku i prelijte vodom, tako da prekrije meso. Poklopite i kuhajte 5 minuta nakon što voda zavrije.
Nakon 5 minuta ugasite vatru i poklopljeno ostavite stajati 10 minuta. Izvadite piletinu i ostavite sa strane, a juhu ostavite.
Narežite piletinu na sitno. Možete koristiti električnu sjeckalicu ili ju natrgajte na trakice pomoću 2 vilice. Stavite sa strane.
U tavi zagrijte 2 žlice biljnog ulja i pirjajte luk i mladi luk dok ne omekšaju.
Dodajte češnjak, origano, čili u prahu i kukuruzni škrob. Dobro promiješajte.
Dodajte koncentrat rajčice i 250 ml sačuvane pileće juhe. Kuhajte dok se smjesa ne počne lagano zgušnjavati.
Dodajte narezanu piletinu i dobro promiješajte, dodajte još pileće juhe ako vam se smjesa čini presuha.
Maknite s vatre, umiješajte krem sir i sok limete i dobro promiješajte. Začinite solju i paprom po ukusu. Ostavite sa strane dok pripremate tijesto.
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, mast, sol, prašak za pecivo, ocat, jaje i votku (ako koristite).
Zatim pomiješajte 1/4 šalice sačuvane pileće juhe s vrućom vodom i
postupno ulijevajte ovu tekuću mješavinu u smjesu brašna, uz energično miješanje.
Dodajte dovoljno tekućine da napravite tijesto i nježno mijesite tijesto dok ne bude glatko, dodajući još tekućine ako je potrebno. Tijesto treba biti mekano i glatko, ali ne ljepljivo (ako je tijesto premokro dodajte još brašna).
Ostavite tijesto da odstoji 10 minuta.
Tijesto podijelite na pola i jednu polovicu tanko razvaljajte u obliku pravokutnika na pobrašnjenoj površini. Presavijte jednom na pola i opet razvaljajte pa ostavite da odstoji 5 minuta. Cilj ga je razvaljati što je tanje moguće u obliku pravokutnika.
Razvaljanu polovicu nožem prepolovite po dužini. Zatim svaku polovicu prerežite okomito na 5 dijelova, tako da imate 10 pravokutnika. Ne moraju biti točne veličine, a možete ih povećati ili smanjiti kako vam odgovara.
Stavite 1 do 2 žlice smjese s piletinom na vrh svakog pravokutnika. Umočite prst u vodu i navlažite rubove pravokutnika, zatim stavite još jedan pravokutnik tijesta na vrh i omotajte nadjev. Pritisnite rubove 2 pravokutnika zajedno, a zatim ih zajedno stisnite vilicom do kraja.
Ponovite s preostalim pravokutnicima, zatim razvaljajte drugu polovicu tijesta i ponovite.
Zagrijte puno ulja u teškoj tavi ili fritezi i pržite u serijama dok ne porumene.
Ocijedite na papirnatim ubrusima i poslužite toplo.