Biscoito de polvilho

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Biscoito de polvilho by Shutterstock Shutterstock

Tradicionalna brazilska grickalica koja se jede uz kavu ili sok.

Sastojci

Broj porcija
30
500 gtapioka brašna
1 žlicasoli
160 mlvode
160 mlmlijeka
160 mlulja
1jaje

Priprema

1Pomiješajte dio brašna s vodom

U manjem loncu pomiješajte sol, punu žlicu brašna i vodu. Kuhajte uz stalno miješanje na srednje jakoj vatri dok se smjesa ne zgusne.


2Pomiješajte s ostatkom brašna

U veliku zdjelu za miješanje stavite preostalo tapioka brašno, zatim dodajte kipuću smjesu i miješajte drvenom kuhačom.


Pustiti da se malo ohladi, pa rukama razbijte grudice.


3Dodajte mlijeko i ulje

Malo po malo dodajte mlijeko i ulje, uz konstantno miješanje. Na kraju dodajte jaje.


4Umijesite tijesto

Lopaticom umijesite mekano tijesto. Po potrebi dodajte još malo vode ili mlijeka.


5Prebacite tijesto u slastičarsku vrećicu

Stavite tijesto u slastičarsku vrećicu s običnim nastavkom (okrugli otvor 6-8 mm). Istisnite tijesto u obliku malih prstenova (promjera 4-5 cm) na lim za pečenje, uz dosta razmaka između prstenova.


6Pecite u pećnici

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva dok kolačići ne porumene i ne postanu hrskavi. Otprilike 15 minuta.


Ostavite ih da se ohlade u pletenoj košari obloženoj čistom kuhinjskom krpom. Zatim ih prebacite u plastične vrećice i čvrsto zavežite vrpcom do konzumiranja uz kavu ili sok.

Napomena

Kolačiće treba dobro skladištiti, kako ne bi izgubili svoju hrskavost i izvorni okus.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.