Kelj s jajima

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kelj s jajima by Shutterstock Shutterstock

Ovo jelo idealno je za doručak ili za večeru, a svidjet će se i onima koji su mislili da ni ne vole kelj.

Sastojci

Broj porcija
2
1 glavicakelja
4jaja
3 režnjačešnjaka
malo chillija
malo maslinovog ulja
malo soli i papra

Priprema

1 Operite kelj

Listove kelja operite i narežite na manje komade pa ih ostavite sa strane.


2 Prepržite češnjak

Maslinovo ulje zagrijte u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte češnjak i chilli i pržite dok češnjak ne poprimi zlatnu boju.


3 Dodajte kelj

Sada dodajte kelj, koji može biti malo vlažan od vode, začinite ga i pirjajte oko 5 minuta.


4 Dodajte jaja

Sada dodajte i jaja i pecite ih na kelju kao da pečete jaja "na oko", a kada jaja budu gotova, sve skupa prebacite na tanjur i poslužite, bilo za doručak ili večeru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.