Pileća juha

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3h
Ukupno vrijemeUkupno
3h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileća juha by Shutterstock Shutterstock

Denis Jerković, chef s Vuglec Brega, ruralnog restorana s Michelinovom preporukom u Zagorju, s nama je podijelio recept za pileću juhu.

Sastojci

Broj porcija
10
1četvrtina korijena celera
600 gmrkve
5 režnjevačešnjaka
600 gtostiranog crvenog luka
1000 gpilećih ostataka i kostiju
1 listkupusa
1 listkelja
1 korijenperšina
1 listlovora
stabljike peršina
bijeli papar
sol po želji

Priprema

1 Stavite kuhati

Sve sastojke stavite u lonac s hladnom vodom i zagrijte do kipljenja. Smanjite da skroz lagano kipi i kuhajte dok se crta od vode na loncu ne reducira za otprilike 3 prsta ili 4 cm (5 cm za intenzivniji okus - primjerice ako kuhate broth za pileći ramen).


2 Kuhajte 2 do 3 sata

Kuhajte 2 do 3 sata, ovisno o tome kuhate li na struju ili plin. Uz pileće ostatke možete dodati i par bataka i zabataka, otvorenih tako da se vidi kost, i juha će biti jača zbog veće količine kolagena.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.