Stracciatella alla Romana

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Stracciatella alla Romana by Shutterstock Shutterstock

Evo jednostavnog i autentičnog recepta za Stracciatella alla Romana – tradicionalnu rimsku juhu od jaja za 4 osobe.

Sastojci

Broj porcija
4
1 lpilećeg temeljca
4jaja
50 gnaribanog Parmigiano Reggiano sira
1 žlicakrušnih mrvica
1 prstohvatmuškatnog oraščića
sol
papar
svježi peršin (za posluživanje)

Priprema

1 Zagrijte temeljac

Zagrijte temeljac u većem loncu i pustite da zavrije.


2 Umutite jaja

U međuvremenu, u zdjeli umutite jaja, a zatim dodajte naribani parmezan, krušne mrvice, muškatni oraščić, sol i papar. Smjesu dobro izmiješajte vilicom.


3 Dodajte smjesu jaja u temeljac

Kad temeljac zavrije, smanjite vatru tako da lagano krčka. Polako ulijte smjesu od jaja u juhu, istovremeno lagano miješajući juhu vilicom ili pjenjačom kako bi se stvorili karakteristični "rastrgani" trakasti komadići.


4 Skuhajte do kraja i poslužite

Kuhajte još 2–3 minute, dok se jaja potpuno ne skuhaju i juha ne postane svilenkasta. Poslužite odmah, posuto svježim peršinom i po želji dodatnim parmezanom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.