Sir procijedite tako da ga stavite u gusto sito da se višak vode ocijedi, na otprilike 15 minuta. Sir stavite u posudu i dodajte naribani sir.
Začinite sa začinima i dodajte malo maslinovog ulja. Sve sastojke pomiješajte pjenjačom.
Po velikom limu za pečenje rasporedite oštro brašno, 1 centimetar debljine. Od začinjenog sira oblikujte loptice.
Stavite na brašno i lagano pritisnete prstima, da dobijete gnude promjera 4 centimetra, debljine 1,5 centimetar.
Ponovite postupak dok ne potrošite smjesu i s ostatkom brašna dobro prekrijte gnude. Ostavite ih u brašnu minimalno tri sata.
Na maslinovom ulju prepržite češnjak i dodajte polovice cherry rajčica. Dodajte maslac, pirjajte ih oko 10 minuta na laganoj vatri.
Cijelo vrijeme dok pirjate rajčice moraju lagano puštati svoj sok. Sad dodajte umak od rajčice, začinite soli i paprom.
Balansirajte kiselinu medom, umak treba biti lagano slatkast, a gnudi će imati u sebi dovoljno kiseline.
Gnude izvadite iz brašna i u kipućoj slanoj vodi ih skuhajte. Gnudi su kuhani čim se dignu na površinu.
Nemojte ih previše staviti kuhati odjednom jer će se zalijepiti i raspasti, jako su osjetljivi.
Kuhane gnude izvadite iz vode i direktno stavite u umak od rajčice koji ne smije biti na jakoj vatri jer će se gnudi raspasti. Dodajte malo vode u kojoj su se gnudi kuhali, kao i grubo sjeckani bosiljak.
U slučaju ako nemate bosiljak, možete dodati kadulju, no uzmite u obzir da je kadulja puno intenzivnija nego bosiljak, zato je stavljate količinski manje nego bosiljka.
Gnude servirajte na tanjur i po njima naribajte tvrdi kravlji sir.