Njoki s pestom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Njoki s pestom by Shutterstock Shutterstock

Za desetak minuta možete pripremiti ovo ukusno jelo. Iako se pinjoli tradicionalno koriste za pripremu pesta od bosiljka možete koristiti i bademe, indijske oraščiće, orahe ili pistacije.

Sastojci

Broj porcija
4

Za pesto

30 gsvježeg bosiljka
50 gnaribanog parmezana
1 žlicapinjola ili drugih orašastih plodova
1češanj češnjaka
80 mlmaslinovog ulja
1 prstohvatsoli i papra

Dodatno

500 gsvježih ili zamrznutih njoka
200 mltekućine od kuhanja

Priprema

1Skuhajte njoke

Njoke kuhajte prema uputama na pakiranju ili dok ne isplivaju na vrh, za kasnije ostavite malo vode u kojoj su se kuhali.


2Pripremite pesto

U blender dodajte sve sastojke za pesto genovese i izblendajte do glatke konzistencije.


3Poslužite

Ocijedite njoke i vratite ih u lonac. Dodajte pesto umak i miješajte te po potrebi dodajte malo vode u kojoj ste kuhali njoke.


Poslužite s parmezanom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.