U većoj posudi sjedinite brašno i sol. Ulijte vodu, ulje i ocat uz konstantno miješanje. Kad ste ulili svu vodu umijesite mekano i glatko tijesto.
Što duže mijesite tijesto ono će biti mekše, elastičnije i lakše za razvlačenje. Tijesto prebacite u zdjelicu premazanu uljem, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji 30 minuta.
Za to vrijeme operite i ogulite krumpir. Naribajte ga ili narežite na sitne kockice te posolite. U tavi zagrijte ulje te dodajte nasjeckan luk. Pržite luk oko 5 minuta, odnosno dok ne postane zlatne boje. Luk pomiješajte s krumpirom i začinite. Po potrebi dodajte još soli.
Radnu površinu na kojoj ćete razvlačiti tijesto prekrijte stolnjakom te dobro posipajte brašnom. Na sredinu stolnjaka stavite tijesto i razvaljajte ga valjkom koliko je moguće.
Lagano nauljite tijesto te ga razvucite rukama tako što ćete ga kružeći oko stola lagano vući prema van. Radnju ponavljajte sve dok tijesto ne postane gotovo prozirno, ali pazite da ne pukne.
Nakon što ste razvukli tijesto, nožem odrežite zadebljale rubove pa ga cijelog poškropite uljem. Pripremljeni nadjev ravnomjerno rasporedite po razvučenom tijestu pa zarolajte s jedne i druge strane uz pomoć stolnjaka.
Lim za pečenje nauljite te prebacite pripremljeno tijesto i složite ga u obliku puža. Pitu stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 30 minuta ili dok ne porumeni. Pečenu pitu izvadite iz pećnice i poslužite uz jogurt.