Spanakopita trokutići

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Spanakopita trokutići by Shutterstock Shutterstock

Spanakopita je slana grčka pita koja se radi s hrskavim lisnatim tijestom i nadjevom od špinata i feta sira. Mi vam donosimo recept za ukusne spanakopita trokutiće za koje vam trebaju gotove kore, sir, špinat i začini. Poslužiti ih možete same ili uz čašu jogurta!

Sastojci

Broj porcija
40
450 gšpinata, odmrznutog i ocijeđenog
1 žlicamaslinovog ulja
1 glavica crvenog luka, narezanog na kockice
5 češnja češnjaka, protisnutog
2 žličicesušenog kopra
25 gsitno nasjeckanog peršina
50 gsitno sjeckanog mladog luka
2 žličicekorice limuna
½ žličicemljevenog papra
170 gizmrvljenog feta sira
85 gotopljenog maslaca
20gotovih kora za pite i savijače

Priprema

1 Napravite nadjev

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na umjerenoj vatri. Dodajte luk i dinstajte, redovito miješajući, dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i kopar te dinstajte s lukom, često miješajući, dok se ne karamelizira i omekša, oko 5 minuta.


Ostavite sa strane i pustite da se ohladi. Špinat dobro ocijedite kako biste uklonili svu vodu i prebacite u veliku posudu. Dodajte peršin, mladi luk, koricu limuna, papar i feta sir te promiješajte.


2 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.


3 Oblikujte trokutiće 

Na čistu kuhinjsku površinu razmotajte gotove kore za pitu. Izrežite ih uzdužno na trake širine 6-7 cm rezačem za pizzu. Kore prekrijte lagano navlaženom krpom kako se ne bi osušile. Položite 1 sloj gotove kore i premažite ga s malom količinom maslaca kistom za premazivanje.


Na prvu premazanu koru položite drugu koru i premažite je s malo maslaca. Na početak kore stavite 1 žlicu smjese i preklopite kako bi dobili oblik trokut. Postupak ponovite sa svim korama dok ne potrošite svu smjesu.


4 Pecite

Trokutiće stavite na pripremljeni lim za pečenje. Pecite 20-25 minuta dok ne porumene i postanu hrskavi.


5 Ohladite

 Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 10 minuta prije posluživanja.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
67 kcal
Proteini
2 g
Masnoće
4 g
Ugljikohidrati
6 g
Kolesterol
10 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.