Polpete od tikvica iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Polpete od tikvica iz pećnice

Zdravija varijanta polpeta od tikvica.

Sastojci

Broj porcija
8
500 gtikvica
150 gsvježeg sira
100 gzobenih pahuljica
2jaja
češnjak u prahu
2jaja
svježi peršin i bosiljak

Priprema

1 Napravite smjesu

Tikvice operite, očistite i naribajte na krupniji dio ribeža.


Dobro posolite i ostavite 15 minuta kako bi ispustile višak vode.


Ocijedite i prebacite u drugu posudu.


Dodajte sir, sol, češnjak, jaja i začinsko bilje i promiješajte.


Dodajte oko 100 g mljevenih zobenih pahuljica kako bi se dobro povezalo.


2 Oblikujte

Lim obložite papirom za pečenje i na njemu oblikujte polpete žlicom.


3 Pecite

Stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 30 minuta dok ne poprime zlatnu boju.


Vrijeme i temperaturu pečenja prilagodite vašoj pećnici jer nisu sve iste.


Ohladite i poslužite uz umak od grčkog jogurta i češnjaka.


Komentari

0

Ocijeni ovaj recept