Polpete od tikvica iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Polpete od tikvica iz pećnice
Polpete od tikvica iz pećnice

Zdravija varijanta polpeta od tikvica.

Sastojci

Broj porcija
8
500 gtikvica
150 gsvježeg sira
100 gzobenih pahuljica
2jaja
češnjak u prahu
2jaja
svježi peršin i bosiljak

Priprema

1 Napravite smjesu

Tikvice operite, očistite i naribajte na krupniji dio ribeža.


Dobro posolite i ostavite 15 minuta kako bi ispustile višak vode.


Ocijedite i prebacite u drugu posudu.


Dodajte sir, sol, češnjak, jaja i začinsko bilje i promiješajte.


Dodajte oko 100 g mljevenih zobenih pahuljica kako bi se dobro povezalo.


2 Oblikujte

Lim obložite papirom za pečenje i na njemu oblikujte polpete žlicom.


3 Pecite

Stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 30 minuta dok ne poprime zlatnu boju.


Vrijeme i temperaturu pečenja prilagodite vašoj pećnici jer nisu sve iste.


Ohladite i poslužite uz umak od grčkog jogurta i češnjaka.