Lijevana pita s mrkvom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Lijevana pita s mrkvom by Shutterstock Shutterstock

Jednostavna i brza slana pita koju možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru.

Sastojci

Broj porcija
12
4jaja
1 žličicasoli
200 mlsuncokretovog ulja
400 mlmlijeka
400 gglatkog brašna
1 paketićpraška za pecivo
200 gsira (gauda, trapist...)
120 gpečene paprike (može i kisela iz staklenke)
2mrkve, oguljene i naribane

Priprema

1Pripremite sastojke

Nasjeckajte papriku na sitne kockice, a sir i mrkvu naribajte.


2Pripremite smjesu

U posudi izmiksajte jaja, posolite, zatim dodajte ulje i mlijeko.


Dodajte brašno i prašak za pecivo u posudu s jajima te sve dobro izmiksajte. Možete sve ovo raditi pjenjačom, ali električnim mikserom je lakše i brže jer je smjesa dosta gusta.


Na kraju dodajte i papriku, sir i naribanu mrkvu, pa sve dobro izmiješajte.


3Ispecite u pećnici

Pripremite lim za pečenje te ga vrlo malo nauljite i pospite s malo oštrog brašna.


Smjesu ulijte u lim za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta.


Pita je gotova kada porumeni.


4Poslužite

Prije rezanja pitu malo ohladite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.