Suprotno ustaljenim mišljenjima, indijska jela zapravo nisu sva ljuta. Bogata su mirisima, začinima i aromatičnim biljem, a sam intezitet ljutine uvijek možete prilagoditi svom ukusu.
Iako za ovo jelo nećete morati izdvojiti malo bogatstvo, ono je sve samo ne „jeftino“. Prožeto je bogatstvom okusa koje dobiva iz začina i kokosovog mlijeka, kremasto je i – zdravo.
Ovaj ukusni i brzi curry napravili smo od ostataka puretine, no vi možete koristiti i piletinu ili meso po izboru. Poslužite uz kuhanu rižu.
Biryani je tradicionalno indijsko jelo u kojem su glavni sastojci riža i začini te meso, riba, jaja ili povrće. Priprema se u jednom loncu te je jelo koje skuhate za više dana da imate za trenutke kada jednostavno ne stignete ili niste raspoloženi za kuhanje.
Kao što sam naziv kaže, naan je tradicionalni indijski kruh koji je postao omiljen u cijelome svijetu. Jednostavan je za pripremiti i najukusniji je topao. Jedite ga s humusom, maslacem, maslom (ghee) ili uz razna variva.
Butter Chicken tradicionalno je indijsko jelo koje je poznato po svojoj teksturi i bogatstvu okusa. Iako se ne čini na prvu, ovo jelo nije niti malo komplicirano, a oduševljava i one najzahtjevnije!
Donosimo vam recept za malo drugačiji čaj. Riječ je o crnom čaju s mlijekom i začinima. Ovaj čaj podrijetlom je iz Indije, no napitak je postao popularan u cijelom svijetu. Aromatična mješavina začina u kombinaciji s toplim mlijekom i crnim čajem idealno je jesensko piće koje morate probati.
Naan je indijski kruh koji je najsličniji nekakvoj pogači. Za njega postoji mnogo recepata, a ovo je jedan od jednostavnijih - potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i sveukupno pola sata vašeg dragocjenog vremena. Poslužite ga uz hummus, grilano povrće, variva ili bilo koje drugo jelo.
Još nisam srela osobu koja ne voli ove divne paketiće, punjene mljevenim mesom.
Ovo ukusno jelo inspirirano je indijskim klasičnim okusima. Priprema je brza, a recept je pogodan za vegane i one koji izbjegavaju gluten.
Pripremite tradicionalnu piletinu s maslacem koja će vas okusom odvesti sve do daleke Indije. Piletinu je potrebno marinirati u začinima i jogurtu nekoliko sati, a najbolje preko noći. Ovo je idealan recept za sve ljubitelje jače začinjene hrane.
Curry je začinska mješavina koja može sadržavati od 5 do 30 različitih začina. Baza za curry su uvijek korijandar, kumin i kurkuma. Kurkuma je vjerojatno najvrjedniji sastojak curryja. Pripisuje joj se preko 600 pozitivnih učinaka na ljudsko zdravlje. Do nedavno sam isključivo kupovala gotov curry prah. Prekretnica se dogodila onaj dan kad sam kuhala Curry bowl koji jednostavno nema smisla bez curry mješavine začina. Onda sam shvatila da sve sastojke koji mi trebaju za curry mješavinu imam doma i odlučila ga sama napraviti. Uzela sam mlinac za kavu i počela redom puniti. Mirisi koji su ispunili moju kuhinju su bili nevjerojatni. Friško mljeveni začini su me oduševili. Nisam mogla vjerovati da mi to prije nije palo na pamet. Gotova mješavina je, očekivano, bila bolja od svih currya koje sam ikad kupila. Preporučam da isprobate!
Tradicionalno indijsko jelo. U originalu više nalikuje varivu, ali meni je draže u ovoj kompaktnijoj verziji. Izgledom možda nije toliko privlačno jelo, ali je bogato proteinima i izrazito zasitno. Lako dostupna mahunarka bogata vlaknima, i kao takva izvrsna je za probavu, osim toga obiluje vitaminom B i raznim mineralima.
Meni najbolji najbolji recept za piletinu i uz to jednostavan i brz. Curry je opcionalan iako meni osobno poboljšava jelo, no nekima ne paše i bolje im je jelo bez njega.
Da, da, da. Znam. Kakve veze imaju krumpir i palačinka? E pa zamisli, da netko nekada nekoga nije nagovorio da stavi kravinu sisu u usta, danas mlijeka ne bi imali, tako da - nemoj sudit konja kojeg nisi jahao/la.
Ovaj jednostavni povrtni curry možete poslužiti kao izdašan prilog ili, uz dodatak riže, kao glavno jelo bez mesa.
Slanutak kuhan s rajčicama, lukom i egzotičnim domaćim začinima.
'Dum' znači 'udahnuti' i 'pukht' što znači 'kuhati'. Odnosi se na puštanje jela da razvije arome ili sokove kako bi bilo ukusnije. Mirisna basmati riža kuhana s piletinom.