Zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi na umjerenoj vatri. Pirjajte luk oko 5-6 minuta, dok malo ne omekša, zatim dodajte zgnječeni češnjak i usitnjeni đumbir te pirjajte dodatnih 30 sekundi.
Umiješajte korijander, kumin, kurkumu i pahuljice čilija, malo promiješajte pa dodajte krumpir koji ste ogulili i narezali na veće komade. Na umjerenoj vatri uz često miješanje pirjajte krumpir oko 10 minuta, a ako vam se počne lijepiti za dno tave, slobodno podlijte s malo povrtnog temeljca.
Nakon 10 minuta dodajte cvjetaču i pirjajte još oko 5 minuta.
Umiješajte rajčice, otprilika pola svježeg korijandera, povrtni temeljac i sol. Pustite da zavrije, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno još oko 15 minuta ili dok povrće ne omekša.
Smrznuti grašak umiješajte s obzirom na vrijeme kuhanja označeno na uputama na pakiranju.
Umiješajte ostatak svježeg korijandera i kuhajte poklopljeno još oko 2 minute.