Curry s puretinom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Curry s puretinom by Shutterstock Shutterstock
Ovaj ukusni i brzi curry napravili smo od ostataka puretine, no vi možete koristiti i piletinu ili meso po izboru. Poslužite uz kuhanu rižu.

Sastojci

Broj porcija
4
100 gnasjeckanog celera (stabljike)
120 gnasjeckane mrkve
230 mlnemasnog mlijeka
2 žlicekukuruznog škroba
180 mlpilećeg temeljca
250 gnasjeckane kuhane puretine ili piletine
2 žlicenasjeckanog sušenog luka
½ žličicečešnjaka u prahu
2 žličicecurryja
kuhana riža za prilog

Priprema

1Pirjajte

Tavu lagano namastite i zagrijte pa ubacite celer i mrkvu te pirjajte dok ne omekšaju.


U posudi pomiješajte 60 ml mlijeka s kukuruznim škrobom. Dodajte ostatak mlijeka i temeljac te miješajte dok smjesa ne bude glatka.


2Kuhajte

Prelijte preko povrća u tavi i ostavite da zakuha pa kuhajte miješajući još 2 minute dok se umak ne stisne.


Dodajte puretinu, luk, češnjak u prahu i curry te još kratko kuhajte miješajući. Ako želite, curry poslužite s kuhanom rižom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
172 kcal
Proteini
24 g
Masnoće
3 g
Ugljikohidrati
12 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.