Butter Chicken (Murgh Makhani)

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Butter Chicken (Murgh Makhani)
Butter Chicken (Murgh Makhani)
Butter Chicken tradicionalno je indijsko jelo koje je poznato po svojoj teksturi i bogatstvu okusa. Iako se ne čini na prvu, ovo jelo nije niti malo komplicirano, a oduševljava i one najzahtjevnije!

Sastojci

Broj porcija
4

Naah kruh

300 gglatkog brašna
150 gjogurta
100 mlvode
1 prstohvatsoli
0,5 vrećicepraška za pecivo

Marinada

400 gpiletine
200 gjogurta
1½ žličicepaste od češnjaka i đumbira
1 prstohvatsoli
1 žlica + 2 žličicečilija u prahu

Umak

1crni luk
1 žličicaprotisnutog češnjaka
200 mlpasirane rajčice
200 mlvode
50 gindijskog oraščića
30 g maslaca
3 žlicevrhnja za kuhanje
1 žličicagaram masale
1 žlicasmeđeg šećera
sol
čili u prahu
svježi korijander
mješavina začina (kumin, korijandar, paprika, curry...)
200 griže

Priprema

1Pripremite naan kruh

U zdjeli pomiješajte suhe sastojke, a zatim dodajte jogurt i toplu vodu.


Mijesite tijesto oko 5 minuta i ostavite ga da odmara 15 minuta.


Podijelite na jednake dijelove pa izvaljajte svaki dio kao tortilju.


Pecite na srednje jakoj vatri, otprilike minutu sa svake strane.


Gotov kruh premažite maslacem, a po želji dodajte češnjak i svježi korijander.


2Pripremite marinadu

Narežite piletinu na kockice i stavite je u posudu.


Dodajte začine i jogurt te dobro promiješajte.


Stavite marinadu u hladnjak i ostavite je da odmara 30 minuta.


3Pripremite umak

Popržite piletinu na malo ulja, a zatim je stavite sa strane.


U istu tavu dodajte maslac, luk, češnjak i indijski oraščić te kratko popržite.


U tavu ubacite pasiranu rajčicu, vodu i začine i miješajte dok se umak ne zgusne.


Začinite prema vlastitom ukusu.


Nakon toga, umak izblendajte, procijedite i vratite u tavu zajedno s piletinom i vrhnjem.


4Poslužite

Poslužite uz rižu i topli naan kruh. Dobar tek!