Butter Chicken

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Butter Chicken by youtube
Butter Chicken by Shutterstock Shutterstock
Pripremite tradicionalnu piletinu s maslacem koja će vas okusom odvesti sve do daleke Indije. Piletinu je potrebno marinirati u začinima i jogurtu nekoliko sati, a najbolje preko noći. Ovo je idealan recept za sve ljubitelje jače začinjene hrane.

Sastojci

Broj porcija
8

Marinada

700 gpiletine
1 žličicačilija u prahu
1 žličicapaste od đumbira i češnjaka
Sol po ukusu
500 gčvrstog jogurta

Umak

180 gmaslaca
½ žličicesjemenki crnog kima
500 gpirea od rajčice
½ žličicešećera
1 žličicačilija u prahu
Sol po ukusu
100 gvrhnja
4zelene čili papričice, nasjeckane
½ žličicesušene piskavice ili javorovog sirupa

Priprema

Marinada

1Marinirajte

Pripremite marinadu tako da sjedinite čili u prahu, đumbir, pastu od češnjaka, sol i jogurt. Marinirajte piletinu u hladnjaku najmanje šest sati, a najbolje preko noći.


2Pecite

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i ubacite piletinu. Pecite ju 10 do 12 minuta tako da ne bude u potpunosti pečena. 

Umak

3Dodajte začine

Napravite umak tako da na tavi rastopite pola maslaca, zatim dodate pire od rajčice i kuhate 2 do 3 minute. Nakon tih nekoliko minuta kuhanja dodajte i sjemenke crnog kima, šećer, čili u prahu i sol.


4Kuhajte

Dodajte i piletinu, preostali maslac, vrhnje, zelene čili papričice i piskavicu (ili javorov sirup), zatim nastavite kuhati dok piletina ne bude gotova. 


5Poslužite

Uz umak možete poslužiti rižu ili naan kruh.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.