Slavonski pikantni svinjski paprikaš

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Slavonski pikantni svinjski paprikaš
Slavonski pikantni svinjski paprikaš
Slavonski pikantni svinjski paprikaš
Slavonski pikantni svinjski paprikaš

Sastojci

Broj porcija
12
4 komadasvinjskih nogica
1svinjsko srce(po želji)
1 kgsvinjske lopatice
4većih glavica crvenog luka
4 komadakrumpira
400 mlpasirane rajčice
ljuta mljevena paprika
slatka mljevena paprika
sol, papar u zrnu
lovorov list
ljuta papričica
svinjska mast

Priprema

Očistite nogice i prepolovite ih na 4 dijela. Izrežite srce i lopaticu na kockice.


Izrežite luk. Mast otopite i stavite dinstati luk.


Dinstajte luk 10-ak minuta, u međuvremenu izrežite krumpir na veće kocke.


Dodajte nogice i dinstajte ih miješajući nekoliko minuta. Dodajte srca i lopaticu, posolite.


Dinstajte sve zajedno uz povremeno miješanje dok voda ne ispari. Dodajte krumpir.


Dodajte slatku i ljutu mljevenu papriku, sol, papar u zrnu, lovorov list, pasiranu rajčicu i ljutu papričicu.


Prekrijte vodom sve i uz povremeno miješanje kuhajte dok nogice ne budu raskuhane.


Kuhajte između 2-2.5 sata. Poslužite uz fini domaći kruh.