Kotlovina iz kuhinje

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Kotlovina iz kuhinje
Kotlovina iz kuhinje
Nemaju svi dvorište, pa tako ni mogućnosti za skuhati kotlovinu. Stoga jedan recept za pojednostavljenu verzije tog finog ručka iz električne tave. Može, naravno, poslužiti i obična, samo tada treba smanjiti količine jer je ova prilično velika.

Sastojci

Broj porcija
6
1,5 kgkarea bez kostiju
1 kgkrumpira
1 konzervagraha
3mrkve
2 glaviceluka
2 žlicekoncentrata rajčice
100 mlbijelog vina

Priprema

Meso izlupati batom, začiniti ga začinima koje koristimo (sol, papar, dimljena paprika...)
U tavicu staviti žlicu masti da se otopi te meso ispržiti na naglo s obje strane.
Pečeno izvaditi na tanjur pa na istu masnoću dodati luk da se lagano poprži, zatim mrkvu na kolutiće i papriku na trakice. Nakon 10 minuta dodati rajčicu isjeckanu na komadiće te kocke krumpira. Podlijevati vodom i pirjati 40 minuta. Umiješati koncentrat rajčice, podliti vinom, začiniti začinima po želji te dodati grah. Promiješati pa vratiti meso u tavu poslagavši ga u krug preko povrća.
Poklopiti i pirjati na laganoj temperaturi još 15 minuta te poslužiti