Ogulite ga i narežite na četvrtine pa kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša.
Za to vrijeme natrgajte žemlje ili kruh, ovisi što vam je pri ruci i prelijte mlijekom koje ste zakuhali. Mora biti vruće da se žemlje (ili kruh) raspadnu.
Luk naseckajte sitno, umiješajte u mljeveno meso zajedno s ostalim sastojcima i promiješajte kuhačom ili rukom ako vam je jednostavnije da se sve ravnomjerno izmiješa.
Oblikujte faširance pa ih uvaljajte u krušne mrvice. Pržite na ulju, sa svake strane oko 8 minuta na laganoj vatri. Nemojte stavljati u duboko ulje jer je nepotrebno, svejedno ćete ih okretati, a i iscurit će dio masnoće iz mesa.
Kuhani krumpir izgnječite, dodajte maslac u vruće da se rastopi, kao i zagrijano mlijeko. Posolite po vlastitom ukusu i poslužite s faširancima i zelenu salatu ili neku zimnicu - papriku, ciklu, turšiju.