Faširanci s pire krumpirom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Faširanci s pire krumpirom by Shutterstock Shutterstock

Klasičan ručak uz koji možete napraviti i špinat na mlijeku, no ne morate. Dovoljno je malo zelene salate ili pak kisele paprike ako ste na vrijeme spremili zimnicu.

Sastojci

Broj porcija
5

Faširanci

750 gmljevenog miješanog mesa
3žemlje ili velike šnite kruha, staro jedan dan
100 mlmlijeka
1jaje
1 glavicacrvenog luka, manja
sol
par grančica svježeg peršina
krušne mrvice po potrebi
ulje za prženje

Pire

800 gkrumpira za kuhanje
50 mlmlijeka
50 gmaslaca
1 prstohvatsol

Priprema

1 Skuhajte krumpir

Ogulite ga i narežite na četvrtine pa kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša.


2 Napravite faširance

Za to vrijeme natrgajte žemlje ili kruh, ovisi što vam je pri ruci i prelijte mlijekom koje ste zakuhali. Mora biti vruće da se žemlje (ili kruh) raspadnu.


Luk naseckajte sitno, umiješajte u mljeveno meso zajedno s ostalim sastojcima i promiješajte kuhačom ili rukom ako vam je jednostavnije da se sve ravnomjerno izmiješa.


3 Pržite ih

Oblikujte faširance pa ih uvaljajte u krušne mrvice. Pržite na ulju, sa svake strane oko 8 minuta na laganoj vatri. Nemojte stavljati u duboko ulje jer je nepotrebno, svejedno ćete ih okretati, a i iscurit će dio masnoće iz mesa.


4 Napravite pire

Kuhani krumpir izgnječite, dodajte maslac u vruće da se rastopi, kao i zagrijano mlijeko. Posolite po vlastitom ukusu i poslužite s faširancima i zelenu salatu ili neku zimnicu - papriku, ciklu, turšiju.