Napravite 5 rupa u mesu. Sredinu napunite s celerom, a ostale rupe s mrkvom.
Napravite više džepova pod kutem od 45 stupnjeva i unutra ugurajte pancetu.
Stavite meso u dublju posudu i premažite senfom.
Nasjeckajte višak celera i mrkve i dodajte na meso.
Narežite luk, očistite češnjak i dodajte na meso. Posolite i popaprite. Dodajte suhe šljive, ružmarin, i lovorov list.
Zalijte s crnim vinom, vodom, i jabučnim octom.
Pokrijte i ostavite da se marinira 4 sata. Nakon 4 sata, okrenite meso, posolite i popaprite s druge strane. Pokrijte i ostavite u hladnjaku preko noći.
Drugi dan, izvadite meso iz marinade. Sačuvajte povrće i tekućinu.
Pržite meso na malo ulja oko 15 minuta, uz često okretanje.
Izvadite meso i pokrijte folijom.
Dodajte malo ulja i povrće iz marinade u tavu ili lonac u kojem ste pržili meso. Pirjajte oko 15 minuta.
Zalijte sve s tekućinom od marinade pa vratite meso i dodajte koncentrat rajčice.
Dodajte vodu (dovoljno da prekrije sastojke). Kuhajte poklopljeno uz često okretanje, oko 1 sat.
Nakon 1 sat, dodajte vodu prema potrebi i kuhajte još 1 sat, poklopljeno.
Izvadite meso i narežite ga na ploške.
Uklonite lovor iz povrća, a povrće propasirajte.
Začinite prema želji i kuhajte još 2-3 minute.
Narezano meso poslužite u umaku.
Posipajte peršinom i poslužite uz prilog po želji.