U veliki lonac stavite sve sastojke za temeljac i kuhajte s puno vode na laganoj vatri u napola otklopljenom loncu što duže vremena.
Po završetku kuhanja, počastite se s možda najboljom lešadom
koju ste dosada probali.
Nakon što očistite i nasjeckate luk, stavite ga pirjati na
laganu vatru, polako i strpljivo, uz stalno miješanje dok se ne pretvori u homogenu masu, odnosno pastu.
Očistite meso od svih masnoća i žilica, te ga nasjeckajte na male kockice.
Dodajte meso luku, te ponavljajte postupak dok se meso ne raspadne na svoje prepoznatljive niti. Po potrebi, meso podlijevajte temeljcem.
Očekujte da će ovaj proces trajati preko nekoliko sati, a rezultat će biti gusta smjesa s nitima teleće ruže, luka i svih aroma temeljca.
Kratko prepržite rižu na malo ulja, oko 1 minutu.
Na tostiranu rižu, prelijte smjesu s mesom te podlijevajte temeljcem dok riža nije kuhana po vašem ukusu.
Naposljetku, dodajte svježe naribani muškatni oraščić, zaleđeni maslac i miješajte što žustrije da oslobodite što više škroba iz riže koji će u kombinaciji s maslacem, biti zaslužan za najkremastiji rižot.
Poslužite rižot svojim najmilijima uz moćno crno vino
i prepustite se užitku.