Skuhajte rižu tako da je samo na pola gotova.
U veću zdjelu stavite mljeveno meso, napola skuhanu rižu, usitnjeni luk, sol, slatku mljevenu papriku, papar, usitnjeni peršin, krušne mrvice, jaja i vodu.
Dobro izmješajte rukama tako da se svi sastojci povežu. Dobivenu smjesu je najbolje pohraniti u hladnjak na 30 minuta kako bi se stisnula.
U većem loncu, na ulju popržite brašno na srednje jakoj vatri. Kada brašno lagano počne žutiti, dodajte pasiranu rajčicu i vodu. Dobro promiješajte i kuhajete na srednje jakoj vatri dok ne proključa.
Kad je proključalo, smanjite vatru kako vam ne bi iskipilo pa dodajte sol, šećer i malo papra.
Kad ste dobili željenu gustoću umaka, ostavite ga da kuha na laganoj vatri.
Žlicom grabite smjesu i vlažnim rukama oblikujte kuglice, redajte ih na pladanj. Smjesa će biti meka, ali se neće raspadati.
Kada ste oblikovali kuglice, spuštajte ih jednu po jednu u umak i kuhajte oko 15 min na srednjoj vatri. Gotove su kada vilica lako ulazi u kuglicu ili kad vidite da slobodno plivaju (slično kao knedle).
Ćufte je najbolje poslužiti uz pire krumpir i sezonsku salatu, ali slobodno se poigrajte s prilozima. Dobar tek !