Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U zdjelici pomiješajte začine. Puricu osušite kuhinjskim ubrusom i začinite pripremljenom mješavinom začina. Prebacite puricu na lim za pečenje.
U lončiću zagrijte mast te prelijte preko purice. U lim ubacite 1 očišćenu i prepolovljenu glavicu luka. Podlijte s 50 ml vode i stavite u pećnicu.
Pecite puricu 90-100 minuta uz povremeno podlijevanjem sokovima koje je pustila.
Pečenu puricu izvadite iz pećnice i prelijte masnoćom od pečenja. Zagrijte velik lonac slane vode do vrenja.
Natrgajte mlince na manje komade i stavite u zdjelu otpornu na toplinu. Prelijte mlince kipućom vodom i ostavite 2-3 minute, ovisno o tvrdoći mlinaca.
Ocijedite, vratite u zdjelu i prelijte masnoćom od pečenja mesa. Poslužite uz meso i salatu po izboru.