Musaka od mesa i krumpira

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Musaka od mesa i krumpira by Shutterstock Shutterstock

Jelo koje je popularno već desetljećima, a iako je priprema malo duža - musaku možete složiti ranije i onda je peći taman prije ručka. Zasitna je i bogata pa će vam uz nju trebati samo malo zelene salate.

Sastojci

Broj porcija
6

Mesni sloj

3 žliceulja
600 gmiješanog mljevenog mesa
2crvena luka
3 režnjačešnjaka
sol
papar

Preljev

2jaja
250 mlmlijeka
sjeckanog svježeg peršina
sol
200 ggaude za posipati

Sloj od krumpira

1,2 kgvećih krumpira

Priprema

1 Pripremite krumpir

U slanoj vodi skuhajte krumpir u kori i ostavite da se ohladi. Ogulite ga.


2 Pripremite meso

Na ulju dinstajte luk da postane staklast, dodajte češnjak, kratko promiješajte pa ubacite meso.


Kad nakon 15ak minuta dinstanja uz stalno miješanje dobije boju sa svih strana posolite i popaprite pa maknite s vatre.


3 Napravite preljev

Jaja i mlijeko izmiješajte pjenjačom i dodajte svježi nasjeckani peršin. Posolite.


4 Složite i ispecite

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.


Dno vatrostalne posude (keramičke ili staklene) premažite s malo ulja, tek toliko da se krumpir ne zalijepi.


Sad trećinu krumpira kuhanog u kori narežite na ploške i stavite na dno kao prvi sloj musake.


Na to stavite polovicu mesa, pokrijte drugom trećinom kuhanog krumpira narezanog na ploške, stavite drugu polovicu mesa i završite sa slojem krumpira.


Prelijte pripremljenim preljevom od jaja i mlijeka, posipajte naribanom gaudom i stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta.


Prije rezanja pustite da se musaka malo ohladi, 15 do 20 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.