U slanoj vodi skuhajte krumpir u kori i ostavite da se ohladi. Ogulite ga.
Na ulju dinstajte luk da postane staklast, dodajte češnjak, kratko promiješajte pa ubacite meso.
Kad nakon 15ak minuta dinstanja uz stalno miješanje dobije boju sa svih strana posolite i popaprite pa maknite s vatre.
Jaja i mlijeko izmiješajte pjenjačom i dodajte svježi nasjeckani peršin. Posolite.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Dno vatrostalne posude (keramičke ili staklene) premažite s malo ulja, tek toliko da se krumpir ne zalijepi.
Sad trećinu krumpira kuhanog u kori narežite na ploške i stavite na dno kao prvi sloj musake.
Na to stavite polovicu mesa, pokrijte drugom trećinom kuhanog krumpira narezanog na ploške, stavite drugu polovicu mesa i završite sa slojem krumpira.
Prelijte pripremljenim preljevom od jaja i mlijeka, posipajte naribanom gaudom i stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta.
Prije rezanja pustite da se musaka malo ohladi, 15 do 20 minuta.