Brzi grah s kobasicom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Brzi grah s kobasicom by Shutterstock Shutterstock

Najčešće se radi s kranjskim kobasicama, ali možete staviti bilo koje dimljene kobasice za kuhanje koje nađete u hladnjaku. Ako redovno doma kuhate grah, stavite taj koji ste sami skuhali umjesto ovog iz konzerve.

Sastojci

Broj porcija
6
3 žlicemaslinovog ulja
50 gdimljenog hamburgera (špeka)
1crveni luk
1komorač
3kobasice za kuhanje (kranjske, češnjovke)
sol
2 žlicekoncentrata rajčice
1 žlicadimljene slatke crvene paprike
½ žličicemljevenog korijandera
1lovorov list
2 lvode
2velike konzerve bijelog graha (920 g)

Priprema

1 Narežite sastojke

Dimljeni hamburger, crveni luk, komorač i stabljike celera narežite na kockice, a kobasice na deblje kolutove.


2 Skuhajte

Na ulju dinstajtedimljeni hamburger da posmeđi sa svih strana, dodajte luk, komorač i celer, posolite.


Dinstajte da svi sastojci omekšaju.


Dodajte narezane kobasice, koncentrat rajčice, začine i vodu pa kuhajte pola sata u polupoklopljenom loncu.


Dodajte ocijeđeni grah i kuhajte još desetak minuta.


3 Poslužite

Jedite dok je još vruće uz svježi domaći kruh.