Repa s grahom i suhim mesom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Repa s grahom i suhim mesom

Stigla je jesen, a s njom polako prelazimo na zimsku prehranu. Jedno od jela prigorskog kraja je repa s mladim grahom i suhim mesom. Dakle, kombinacija kasnog ljeta i početka jeseni.

Sastojci

Broj porcija
4
1 žlicamasti
1 glavicaluka
400 gsuhog mesa ili rebrica
1 žličicaslatke mljevene paprike
1 žlicaglatkog brašna
200 gmladog graha (prokuhanog)
1 lvode
malo češnjaka (po želji)
malo čilija (po želji)
sol i papar po ukusu

Priprema

1Pirjajte luk i meso

U većem loncu rastopite mast, dodajte narezani luk pa pirjajte 5 minuta.


Zatim dodajte na kockice izrezano meso, promiješajte i još malo pirjajte. Ako koristite suho meso, prije kuhanja ga malo operite kako ne bi bilo preslano.


2Dodajte brašno i papriku

Nakon 5 minuta, pospite smjesu brašnom i crvenom paprikom te kratko popržite.


3Dodajte repu i grah

Dolijte vode, dodajte repu i grah koji ste prethodno prokuhali (možete koristiti i grah iz konzerve, ali se u tom slučaju dodaje pred sam kraj kuhanja).


Kuhajte otprilike 90 minuta, dok sve namirnice ne omekšaju. Prema potrebi dolijte još vode.


4Dodajte začine

Na kraju dodajte malo čilija, češnjaka, soli i papra po želji.